A jako anuita

A jako anuita

Připravila jsem si pro Vás pár zajímavých realitních pojmů od A do Z. Párkrát do měsíce tak můžete vidět dle jednotlivých písmen různé realitní pojmy.
 
Dnes začneme s písmenem A.
 
Vybrala jsem si pro Vás slovo : A N U I T A
 
Anuita je pojem, který se v realitním kontextu používá pro označení pravidelného opakujícího se platebního toku, obvykle spojeného s hypotečními úvěry na koupi nemovitosti. Jedná se o stejnoměrné a pravidelné platby, které zahrnují jak úroky, tak i části splátek samotného úvěru. Anuita se obvykle platí na měsíční bázi a výše této platby závisí na výši úvěru, doby splácení a úrokové sazbě. Cílem anuity je zajistit pravidelný a rovnoměrný tok plateb, který je pro úvěrového dlužníka přehledný a snáze splatný.
 
Anuita v družstevním vlastnictví je platba, kterou majitel družstevního bytu hradí svému družstvu v pravidelných časových intervalech, obvykle měsíčně. Tato platba je vlastně splátka družstvu a běžná praxe je, že po doplacení celé anuity nabízí družstvo odkup do osobního vlastnictví. Případně je to varianta místo hypotečního úvěru, kdy si sjednáte takové jiné financování.
 
U nás si můžete zvolit třeba náš projekt Chytře bydlím, který navazuje na tyto tradice a celé řadě našich klientů nabízí velmi zajímavou alternativu ke klasickému hypotéčnímu financování. Družstevní bydlení klienti vyhledávají především pro jeho jednoduchost.
 
Celý proces sjednání je nenáročný a přináší výhodu v úspoře času na straně nepovinného předkládání dokumentace, žádostí o výši příjmů, podnikatelé oceňují absenci dokládání daňových přiznání. Produkt hojně využívají i zahraniční klienti, kteří nesplňují podmínky pro poskytnutí běžných úvěrů.
 
Je důležité si před nákupem družstevního bytu pečlivě prohlédnout výši anuity a zjistit, zda odpovídá vašim finančním možnostem.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Přihlašte se k odběru novinek na realitním trhu

Jednou do měsíce tipy a novinky v realitách e-mailem zdarma

zpracováním osobních údajů