Pracuj v Praze, bydli draze?

Možností je samozřejmě hned několik. První možností by byl panelák na jednom z mnoha sídlišť, ale ten má velká ale. Ať už esteticky smýšlím jakkoliv, tak po projití několika inzerátů zjišťuji, že i relativně malé byty stojí kolem šesti milionů. A to tam budu muset ještě minimálně milion investovat, pokud budu chtít mít pocit, že jsem ve svém novém pěkném bytě. A jestli jste se někdy prošli v Praze večer po nějakém sídlišti, tak určitě i víte, že je to místo kde se prostě nedá parkovat. A já bohužel mám auto, takže panelák asi nepůjde.

Tak co tu máme dál? V Praze najdeme i velké množství krásných bytových domů, činžáků, které mají osobité kouzlo. Na první pohled skvělé, ale také v průměru dražší než panelák a případná rekonstrukce také nebude levnější. Pokud bych chtěl koupit byt už rekonstruovaný, tak cena vyskočí do takové výšky, že by mohla z fleku na Olympiádu. Parkování už je o něco lepší než na sídlišti, ale také to není velká sláva, takže by se asi mohlo relativně často stávat, že budu hodně dlouho kroužit kolem hnízda. Takže činžák raději asi také ne.

 

Potom jsou tu developerské projekty. Některé jsou fakt pěkné a moderně udělané. Většinou mají kultivované okolí, vlastní parkování a byty jsou krásné, nové a bez zbytečných energetických ztrát. No ale v Praze samozřejmě opět za pražské ceny, takže přesto, že to vypadá na super bydlení, je už horší na něj dosáhnout.

Máme ještě jinou možnost? Ale jistě, mám přece to auto, takže se můžu porozhlédnout i v dojezdové vzdálenosti od Prahy. Tam už to vypadá o něco lépe a za chvíli vidím, co hledám. Třeba taková Bakovská Rezidence kousek od Mladé Boleslavi. Vypadá to fakt krásně, je to fungl nové, 30 minut od Prahy a byty jsou za cenu pražského paneláku hluboko před rekonstrukcí. Jako bonus budu po práci dýchat čerstvý vzduch díky blízkosti přírody, místo výfukových plynů díky blízkosti magistrály. Myslím, že volba je pak zcela jasná.

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Přihlašte se k odběru novinek na realitním trhu

Jednou do měsíce tipy a novinky v realitách e-mailem zdarma

zpracováním osobních údajů