RealExpert Success vstaň a makej!

RealExpert Success vstaň a makej!

Proč dělat reality jinak? Jak chutná úspěch? V čem tkví tajemství profesionálních realitních specialistů? Jak bojovat se sebou samým v oboru nemovitostí? Na tyto otázky nám odpověděla jednatelka RealExpert Success Hanka Petržílková.

Co považujete za klíčový aspekt práce v realitním businesse?

Ne nadarmo se říká, že práce s lidmi je ta nejobtížnější. Realitní specialista, ale není obhájce ani soudce. Podívejte se na realitu jinak. Klient své rozhodnutí o koupi či prodeji nemovitosti ve valné většině případů řeší jednou v životě. Realitní specialista je kouč a diplomat! Naslouchá oběma stranám a hledá řešení, jak obě strany uspokojit. Klient svěřuje svou důvěru makléři, aby od něj dostal maximum nikoliv naopak.

Obchod s nemovitostmi může být chaotický, hektický? Jak s tím bojujete?

Prvním bodem je se uklidnit, nadechnout a přemýšlet s čistou hlavou. Každá situace má řešení! Nikdy to nesmíte vzdát!

Nedávno se roztrhl pytel se státními půjčkami na bydlení. Myslíte si, že to nějak ovlivní realitní trh?

Ceny nemovitostí především v hlavním městě dlouhodobě rostou. Vzhledem k maximální částce, jež je možné získat, je téměř nemožné, aby tato skutečnost změnila situaci v Praze a Středočeském kraji. Podmínky státní půjčky jsou koncipovány na malá města. V reakci na slova náměstkyně pro místní rozvoj – půjčky mají sloužit jako pomoc při zalidňování venkova. Tato teze se mi zdá velmi zkreslená nedostatečnou infrastrukturou a nízkými mzdami v takto vylidněných lokalitách. Aby státní půjčky ovlivnily trh, muselo by se jednat o jinak nastavené podmínky pro jejich získání a v hlavním městě, také o rychlejší schvalovací podmínky pro výstavbu nových bytových domů.

Již delší dobu se hovoří o zákonu o realitním zprostředkování, ovlivní to nějak práci makléřů?

Legislativní omezení na poli realit považuji za krok správním směrem. Pokud chceme dělat práci realitního specialisty a myslíte to opravdu vážně, absolvování kurzu Vám rozšíří obzory. Přece Vás odborný kurz nezastaví! Jako mentor společně s makléři absolvuji kurzy, školení, odborné konference a věřte i po těch letech v oboru slyším informace, které mě posunou zase o trochu dál. Realitní kanceláře tvoří realitní makléři, oni jsou hnacím motorem, tváří se kterou se klienti setkávají. Profesionální makléř zná svou práci dokonale, kurzem se reguluje trh zejména pro osoby, které se za realitní specialisty vydávají. Touto zásadní změnou zákona by v budoucnu mohla být realitním kancelářím navrácena pozitivní tvář. Zmizí ti, co neumějí jednat férově, profesionálně a transparentně. ,,Chcete ve světě vyniknout? Musíte pracovat, zatímco ostatní se baví.‘‘

Vaše rada pro začínající makléře?

,,Nemohu vám slíbit nic než krev, dřinu, slzy a pot.‘‘Makléřina se zdá pro mnohé začínající makléře, jako rychlá cesta ke zbohatnutí. Jedná se však o představu veřejnosti, která má mnohdy zkreslené představy o práci realitního specialisty. Pokud svou práci děláte poctivě a dobře, je to dřina jako každá dobře vykonaná práce. Chceš být úspěšný realitní specialista? Vstaň, makej, pracuj na sobě, posouvej své hranice a hlavně nezůstávej stát na místě! Lehčí cesta k úspěchu jednoduše neexistuje.

Na co byste upozornila klienty, kteří prodávají nebo kupující nemovitost?

Pokud nevěříte svému realitnímu specialistovi, vyměňte ho! Nejste si jisti nákupem nebo prodejem, nechte si dostatek času na rozmyšlenou. Jděte s dobou, profesionální makléř použije moderní technologie k úspěšnému prodeji. Nikdy se nebojte zeptat, každá realitní kancelář má své prostory, kde Vás přivítá a vysvětlí vše do nejmenší podrobnosti. Pokud ne, přijďte k nám! Váš čas a Vaše rozhodnutí je to nejdůležitější! Vaše rozhodnutí, naše starost.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Přihlašte se k odběru novinek na realitním trhu

Jednou do měsíce tipy a novinky v realitách e-mailem zdarma

zpracováním osobních údajů