Realitní kancelář se rozšiřuje o další služby: Zahradní

Realitní kancelář se rozšiřuje o další služby: Zahradní

Kdy jste se rozhodl svůj kariérní život věnovat zahradničení?

Nápad stát se zahradníkem vznikl překvapivě brzo snad už na základní škole, hlavně moje máma na tom měla lví podíl. Rodiče dbaly na to, abychom své dětství trávili v přírodě a tak se vztah k zahradničení zrodil naprosto přirozeně. Vystudoval jsem střední školu následně vysokou v oboru zahradní a krajinná architektura, musím říct, že ze studia čerpám dodneška. Možnost setkat se s odborníky v oboru mi poskytla mnoho dalších rad, jak v oboru profesionálně fungovat. Primární pro mě je přímý kontakt s klienty, zároveň práce na čerstvém vzduchu. Na zahradě mohu dokázat co ve mně je! Vytvářet věci, ze kterých se mohou klienti těšit, má smysl.

Rozhodnutí založit si vlastní firmu může být složité. Co Vás motivovala dělat tzv. na sebe?

Postavit se na vlastní nohy, není nikdy jednoduché. Červík v hlavě, hlodal už poměrně dlouho. Rozhodnutí je to nejdůležitější, co musíte udělat! Překážek není málo a tak se do toho musíte prostě opřít. Zůstat nadále zaměstnancem pro mě nepředstavovalo žádný budoucí růst, jednoduše přišel čas udělat změnu. Každý se potřebuje učit, rozvíjet a realizovat. Spojení s realitní kanceláří RealExpert Success s.r.o. zejména jednatelkou Hankou Petržílkovou pro mě osobně znamená obrovskou příležitost. Nabídnout klientům komplexní balíček služeb, je významný moment nejen z pohledu zahradnické společnosti, ale i té realitní. Přicházíme s něčím, co na českém trhu v podstatě neexistuje! Je to výzva a to mě baví!

Zahradnické služby jsou velmi široký pojem. Můžete nám vysvětlit nejčastější přání vašich klientů?

Chci upozornit na to, že přístup ke klientovi volím vždy individuálně. Nejčastější přání se samozřejmě opakují. Za osm let praxe vím, že klienti oceňují převážně péči o trávník a výsadby rostlin – seč, pletení, střih (práce, které kvůli své časové vytíženosti klienti nemohou stihnout). Mnozí klienti často nevědí, jak se o svou zahradu správně postarat. Pak přicházím na řadu, já! Společně vždy najdeme řešení, tak aby jejich zahrada fungovala správně a stala se místem odpočinku.

Prozraďte nám svou vizi v podnikání na rok 2019!

Vytvořit stabilní společnost, které dokáže spojit velmi vysokou kvalitu služeb s dobrou cenou. Rozvíjet sebe i společnosti, růst a ukázat, že zahradničení je tvrdá, ale velmi zajímavá práce. Ukázat širokému spektru klientů, jak se svou zahradou pracovat. Chci dělat práci, která má smysl! Pracuji na vybudování profesionálního týmu zahradníků, kteří umí zabrat a dotáhnout všechny realizace k úspěšnému konci. Zahradníků není mnoho a mladí lidé v dnešní době končí spíše v kanceláři.

 Vzpomenete si na nějakou příhodu z oboru zahradničení, o kterou byste se s námi podělil?

Jednoznačně výsadba tří stromů! Zdá se to jako pohodová práce, zasadíte tři stromy a hotovo. Jenže situace se velmi rychle mění, když stromy máme vysadit na malý ostrůvek uprostřed rybníka. Vyhodnotili jsme situaci a jediná možnost bylo plout na malé loďce na etapy. Jestli nás tehdy někdo pozoroval, musel se náramně bavit. Ne všichni jsme samozřejmě zůstali sušší. Přesně o tom zahradničení je, nesmíte se přestat bavit!

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Přihlašte se k odběru novinek na realitním trhu

Jednou do měsíce tipy a novinky v realitách e-mailem zdarma

zpracováním osobních údajů