Výhradní nebo nevýhradní prodej?

Výhradní nebo nevýhradní prodej?

V dnešní době se může zdát, že realitní trh je přesycen realitními makléři. Realitního makléře, ještě před krátkým časem mohl dělat téměř každý, proto nemusela být vždy klientský zkušenost pozitivní. V současnosti jsou podmínky pro vykonávání realitní činnosti zpřísněny a definovány Zákonem o realitním zprostředkování. Kromě toho nám dnešní, digitální doba nabízí mnoho možností, jak si ověřit kvalitu a schopnosti realitních kanceláří a to na základě uživatelských recenzí nebo hodnocení různých realitních serverů.

 

Zde pro Vás máme pár důvodů, proč mít jen jednoho realitního makléře, který se o vaši nemovitost postará v případě, že mu jí svěříte do výhradního prodeje:

 

  1. Můžete si myslet, že když oslovíte více realitní kanceláří, bude vaše nemovitost mít více zájemců, jelikož na inzertních webech bude víckrát, nicméně toto neplatí a je to spíše naopak. Zájemce o nemovitost spíše ocení jednotnou prezentaci nemovitosti a celistvost informací s ní spojených.
  2. Určitě Vám nabídka u více realitních kanceláří s různými cenami nezaručí že se Vaše nemovitost prodá a už vůbec ne, že se prodá za tu nejvyšší možnou cenu. Zájemci o koupi nemovitosti mají dnes mnoho možností a nebojí se informace hledat. Proto je lepší mít správně vypracovaný odhad prodejní ceny Vaší nemovitosti a s ním ji pak prezentovat pod jednou kvalitní realitní kanceláří.
  3. Nabízí se, že čím více makléřů tím více variant prezentace Vaší nemovitosti a s tím přeci musí být spojený i vyšší zájem potenciálně kupujících. Nicméně není tomu tak a trochu se tímto vracíme k bodu číslo jedna. Ne každý makléř má k dispozici stejné možnosti a nástroje pro vytvoření prezentace Vašeho domu, bytu či komerčních prostor. Proto je dobré volit prověřenou realitní kancelář s profesionálním fotografem, která si díky svým zkušenostem rozumí i s marketingem a proto vaší nemovitost udělá vše tak jak to má být.
  4. Pokud najdete realitního makléře, který s Vámi bude chtít pracovat na nevýhradním prodeji, tak je určitě dobré položit si pár otázek. A to například:
  • Proč pracuje na nevýhradní smlouvu?
  • Je to tím, že v sebe nemá důvěru a není si jistý, že dokáže Vaší nemovitost prodat?
  • Nebo je to tím, že chce mít ve své nabídce co nejvíce nemovitostí?

S tím je ale nezbytně spojené to, že se nemusí Vašemu případu věnovat stoprocentně tak jako by to samozřejmě udělal realitní makléř který s vámi uzavře dohodu o výhradním prodeji.

 

Pojďme si to shrnout. Pokud věříte, že prodej nemovitosti zvládnete sami se vším, co k tomu patří, ať už je to odhad ceny, samotná prezentace nemovitosti nebo smluvní náležitosti, které jisto jistě smlouva spojená s prodejem musí mít.

Pokud máte čas se tomu všemu věnovat, tak Vám přejeme, ať se vše podaří jak má. V opačném případě se ale rádi o vše postaráme za Vás a jak jsme psali výše, je dobré si realitní kancelář nebo realitního makléře pořádně prověřit. Naše zkušenosti a kompetentnost Vám nejlépe popíšou recenze našich spokojených klientů.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Přihlašte se k odběru novinek na realitním trhu

Jednou do měsíce tipy a novinky v realitách e-mailem zdarma

zpracováním osobních údajů